Проведохме зелено училище с уроци на открито в парк на Монжуик

С много усмивки, слънчево настроение, интересни занимания и весели игри на открито възродихме практиката на зелено училище в един от най-красивите паркове на Барселона. В събота Jardines Joan Brossa на хълма Монжуик се огласи от българска реч и радостни деца, които с огромно желание се включиха в учебните занятия.

Занимателни игри увлякоха мъниците от подготвителната група. В първи и втори клас децата участваха в уроци по български език и литература на тема „Моята родина България” и учиха стихотворението „Аз съм българче” от Иван Вазов, посветено на 100-годишнината от смъртта на големия български творец. Те намериха време и да рисуват и танцуват.

Третокласниците и четвъртокласниците се запознаха с „Веселият Ежко” от Иван Василев и „Есенна приказка” от Ангел Каралийчев, а началният преговор по БЕ започна с викторина. Уроците бяха свързани  с приложни изкуства, като сръчните детски ръце подреждаха пъзели и правиха красиви апликации.

В часовете по история и география учениците от прогимназиалния курс си припомниха основни понятия за родната България и научиха колко интересна може да бъде културологията.

Часовете по БЕЛ за 5-11 клас бяха посветени на 100-годишнината от смъртта на Иван Вазов с литературно четене на негови стихорения.  Учениците си припомниха живота и творчеството на народния поет, което ще изучават и тази учебна година.

Зеленото училище беще отворено и за родители, които наблюдаваха и участваха в заниманията на децата.

Още за зеленото училище вижте тук