Нови учебници, помагала и извънкласни дейности обогатяват часовете на децата

Първите часове от новата учебна 2022-2023 година в БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес започнаха.

Всички деца от подготвителната група вече се радват на шарените учебни пособия и занимателни игри, а учениците от 1-12 клас разглеждат с интерес раздадените учебници и помагала за часовете по български език и литература, история и география.

Нови форми на обучение разнообразяват извънкласните дейности. През тази учебна година децата от 1-4 клас ще откриват с младата ни сътрудничка Емилия Стоянова вълшебния свят на книгата с „Извънкласно четене“, а в часовете по музика освен песни, ще чуват и изпълнения на цигулка. Продължават и заниманията по български народни танци, арт и приложни изкуства.

В часовете по български език децата от 1-4 клас преоткриват магията на буквите и новите знания. А учениците от 5 и 6 клас преживяха пак безгрижното лято със съчинения за „Моята лятна ваканция”. Те, както и по-големите ученици от прогимназиален и гимназиален етап започнаха годишния преговор, който трябва да ги подготви за предстоящия тест за входно ниво.