Министър Лечева се срещна с победителя в испанския пистов шампионат и наш възпитаник Никола Мирославов

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с победителя в испанския пистов шампионат Никола Мирославов, който триумфира в клас Мото 4. Това съобщават от министерството.

Никола Мирославов е наш възпитаник от филиала на БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Мойет дел Вайес.

Титлата е първа в историята на родния мотоциклетизъм от този шампионат. Никола записа рекордните 6 победи през сезона, а през следващия българинът ще се състезава в клас Pre Moto 3.

„Искам да поздравя Никола за големия успех и пътя, по който е поел. Радостно е, че има млади и перспективни състезатели. Спортът изгражда личности и за това е толкова важен за младите хора, които тепърва влизат в живота“, коментира Весела Лечева.

По време на срещата министър Лечева обсъди с президента на Българската федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков и Мирослав Владимиров – баща на Никола, подготовката на младия състезател и проблемите в мотоциклетния спорт, свързани с липсата на тренировъчна база.

От 2019 година Никола  е част от школата на многократният национален и източноевропейски шампион по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой.

Роденият победител е шампион по мотоциклетизъм и има няколко спечелени купи в Испания – меката на този спорт. Първият му мотор е закупен, когато е почти на четири годинr, припомня sportal.bg. Започва да моли родителите си за тази машина, навършвайки три години, но поради килограмите и възрастта му те изчакват малко. Това не е пречка обаче баща му да го качва на своя мотор многократно най-малкото, за да чуят рева на двигателя.

Никола е роден в Испания в близост до Барселона. Момчето признава, че изобщо не го е страх и всичко му е много лесно и забавно, включително изпреварването и побеждаването на пистата.