Подготвяме се за Деня на народните будители – 1 ноември

С разнообразни уроци във всички класове и подготвителната група на БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му град Мойет дел Вайес.научаваме и си припомняме делото на народните будители за предстоящия им празник – 1 ноември.

Мъниците и учениците от 1-4 клас научиха с богати дейности в часовете кои са великите българи, отдали живота си за пробуждането, просвещението и националното освобождение на родината от османско робство през епохата на Възраждането. В 5-12 клас децата почетоха с презентация Деня на българските просветители, книжовници и революционери, включително и мисията на народните будители днес.

Кулминацията на уникалния български празник ще бъде на 5 ноември, когато Денят на народните будители ще събере в Барселона българските училища в Каталуния и Арагон. Като патрон на събитието в тържествения концерт ще участва и съпругата  на президента на РБългария Десислава Радева.

Домакин на празника на българската общност в Каталуния ще бъде БНУ „Св. св. Кирил и Методий”. Събитието се организира със съдействието на Генералното консулство на РБългария в Барселона.

Още за предстоящото честване вижте тук и тук