Наши ученици спечелиха награди от национален конкурс „Родолюбие“

Двама наши ученици спечелиха награди от ХХХ национален ученически конкурс „Родолюбие”.

Седмокласникът Данаил Сергоорис от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона – филиал град Мойет дел Вайес, е отличен във върастовата си група с наградата на Министерството на образованието и науката за презентацията му „Начало на Българското възраждане. Св. Паисий Хилендарски“. Освен грамоти, той получава таблет „Леново“ и книги.

Силвия Сидова от ХІ клас в българското училище в каталунската столица е наградена с грамота в своята възрастова група, категория „Презентации”, за разработката й „Жените в Априлското въстание”.

Консултант на двете презентации е преподавателят по история и география Илиана Илиева – Дъбова.

Тази година конкурсът под наслов „„Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование на народите.“ е посветен на 150 г. от рождението на Гоце Делчев,  български революционер, идеолог на македоно-одринското революционно движение.

Организаторите на НК „Родолюбие” разчитаха на съдействието на МОН, Синдиката на българските учители, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, Издателство „ТАНГРА“, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в.“Учителско дело“ и в.“Аз Буки” .

Честито на наградените!