Посрещнахме Коледа с много усмивки и настроение

С много възторжени усмивки и весело настроение посрещнахме Коледа! Дългоочакваният празник събра на 17 декември децата от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес по класове и превърна последните часове за тази година в творческо вдъхновение и изява на всевъзможни таланти.

В подготвителната група и 6.12 клас отвори врати коледна работилница, където малчугани и по-големи ученици изработиха украса за дома и истински се забавляваха, като рисуваха, оцветяваха, изрязваха и лепиха апликации за най.светлия християнски празник. Най-добрите бяха отличени в обявения конкурс със специални награди.

Както при всяко тържество имаше коледен рецитал, на който учениците рецитираха стихотворения. Картички с пожелания за семейството бяха подредени в изложба. Награди получиха най-точните и остроумни отговори в подготвената викторина. А накрая всички опитаха донесените сладки изкушения от Родителския съвет.

Върхът на празника беше Дядо Коледа, който пристигна и намери време да раздаде подаръци на щастливите деца.

Същия ден следобед се състоя и празникът за Рождество Христово в Мойет дел Вайес. След създадените шедьоври в коледната работилница ученици от началния курс пресъздадоха традиционните обичаи за коледната трапеза и припомниха  обредите за Бъдни вечер и Коледа.

С рецитал по възрастови групи децата поздравиха поканените родители. Всички присъстващи бяха провокирани с въпроси от подготвената викторина и накрая отново заедно всички опитаха донесените лакомства.

Дядо Коледа беше донесъл подаръци за всички.

https://youtube.com/shorts/NZFTIAS3wTc

https://fb.watch/huXYxXRKtG/

Още за празника вижте в Галерия