ИАБЧ обяви традиционните конкурси за деца и юноши от българските общности в чужбина за 2023 г.

Изпълнителната агенция за българите в чужбина /ИАБЧ/ обяви традиционните конкурси за деца и юноши от българските общности в чужбина за 2023 г.

Учениците от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес могат да участват в 27-ото издание на литературния конкурс „Стефан Гечев”,в 22-ия конкурс по рисуване „България в моите мечти“  и в 13-ия конкурс  по пеене „Любка Рондова“.

Тази година  конкурсите са посветени на нашите сънародници от Бесарабия. Вече една година в Украйна избухналата война взема невинни жертви и парализира живота на стотици хора по света. Майка Тереза е казала, че „Мирът започва с усмивка“. Големият писател Антоан дьо Сент-Екзюпери споделя с хората, че „Ако искаме свят на мир и справедливост, трябва решително да поставим интелигентността в услуга на любовта“. Мирът носи красота, щастие и хармония.

В конкурсите могат да участват деца и юноши от българските общности в чужбина от предучилищна до 18-годишна възраст (ученици). Класиранията се извършват в три възрастови групи: първа група – от 6 до 10 г.; втора група – от 11 до 14 г.; трета група – от 15 до 18 г.

Условията за участие – четете тук