Наша дванайсетокласничка сертифицира с отличен успех знанията си по български език

Наша ученичка сертифицира с отличен успех знанията си по български език. Дванайсетокласничката от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона Ивайла Доскова се яви на изпит онлайн в Департамента за езиково обучение към Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Тя постигна 5,55 на писмения изпит, а на устния получи безапелационна оценка 6,00. Издаденото й свидетелство за ниво на владеене В2 на езика е с общ успех „Отличен 5,65”.

Ивайла ще завърши дванадесети клас тази учебна година и се подготвя да кандидатства за студентка в университет в България. Тя ще избере  специалността си, след като внимателно проучи програмите и условията на висшите ни учебни заведения.

По-важно е, че Ивайла вече може да лети и крачи уверено напред, защото знае какво иска и как да го постигне. Ще я изпратим през юни с много радост и малко тъга. Не се съмняваме, че наесен ще прекрачи прага на Алма Матер и с характерната й амбициозност ще усвоява академични знания за бъдещата си професия.

Бившият възпитаник на нашето училище Цветомир Генов, когото изпратихме като абитуриент преди две години, вече постигна една от мечтите си. Цецо е студент по архитектура в университета в Жирона.

Условията на МОН за сертифициране на знанията по БЕ можете да прочетете тук