Празнувахме заедно националния празник – 3 март, с хоро и разнообразни дейности

С много разнообразни дейности по класове и хоро с ФФ „Гергьовден” в двора на училището отбелязахме националния празник – 3 март. Децата от подготвителните групи, началния и горния курс в БНУ „Св.св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес рисуваха, рецитираха стихове за родината и си припомниха пътя на българския народ към свободата.

Голям интерес и ентусиазъм предизвика конкурсът за изразително четене сред децата от началния курс. В 7-12 клас учениците направиха литературен прочит на одата „Опълченците на Шипка” от Иван Вазов и разсъждаваха чрез презентация върху темата за Освобождението на България от османско иго и Руско-турската война 1877-1878 г. Със стихотворения от известни автори децата от 5-6 клас също се включиха в часа за 3 март.

Кулминацията на празника беше в двора на училището. След кратко приветствие от училищния ръководител Стоянка Колева и вълнуващ рецитал на ученици, ФФ „Гергьовден” изви българско хоро, което увлече и публиката.

Следобед същия ден, пред поканените родители, мъниците от подготвителната група и учениците от 1-10 клас във филиал Мойет дел Вайес изнесоха кратък литературен рецитал за националния празник.

Още за празник – в Галерия