Христо Стоичков ще гостува на Българското неделно училище в Барселона

Легендарният български футболист Христо Стоичков ще посети Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. На 22 април (събота) от 13 до 14 ч. той ще се срещне с учениците и техните родители в Capella de l’Escola Pia Sant Antoni. Там той ще разкаже за дългия и труден път към мечтите, за знанието като инструмент за постигане на всички цели, за българския дух и неразривната връзка с родината.

Събитието се организира с любезното съдействие на Генералното консулство на Република България в Барселона, Асоциация „Свети Георги“  за приятелство и сътрудничество Каталуния – България и Българско неделно училище „Св.Св.Кирил и Методий“ в Барселона и издателство СОФТПРЕС.

Специални гости на срещата ще бъдат управляващият директор на издателство СОФТПРЕС – Милена Стефанова, главният редактор – Димитър Риков, както и Владимир Памуков, който е съавтор на единствената официална биография на Христо Стоичков – „Христо Стоичков. Историята“.

Владимир Памуков също така е носител на приза „Черноризец Храбър“ в категория „Спортна журналистика“, отразил шест Летни олимпийски игри, както и финалите на седем Световни и шест Европейски първенства по футбол.

„Христо Стоичков.

Историята“ (изд. СОФТПРЕС) може да бъде закупена на български, испански и английски език. Това е единствената биография, изложена в музея на “Барселона“. От нея, както и от римуваната интерактивна книжка „Христо Стоичков за деца“, читателите могат да научат какво е коствало на Камата да извърви пътя от малкото игрище в родния му Пловдив до спечелването на трофея Златна топка и аплодирането му като топ играч за „Барселона“.

Срещата с децата от Българското неделно училище ще се състои само ден преди патронния празник на Каталуня „Свети Георги“, който съвпада с Международния ден на книгата, отбелязван с пищни тържества. По традиция всеки мъж подарява на възлюбената си роза, а всяка жена – книга за обичния си мъж.

Малко по-късно, по покана на ФК „Барселона“, българските и испанските фенове също ще могат да си вземат автограф от Стоичков, който ще представи официалната си биография „Христо Стоичков. Историята“ от 17 до 20 часа в представителния фен шоп на „Барса“, разположен на популярната улица Ла Рамбла.

КАНИМ И ВСИЧКИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ,  ДА ПРИСЪСТВАТ НА СЪБИТИЕТО.

22 април от 13,00ч.

Ronda Sant Pau, 72

Барселона