Посрещнахме Великден с щастливи усмивки, весело настроение и талантливи детски ръце

Пъстра феерия от щастливи усмивки и весело настроение събра учениците от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес за Великден. Работилничката за яйца в подготвителната група и началния курс роди истински шедьоври с помощта на талантливите деца, всеотдайните им родители и педагогическия екип.

Шарените символи на най-светлия християнски празник бяха подредени в красива изложба, преди да потеглят към дома.

В 5-12 клас учениците истински се забавляваха, като отговаряха вкупом на въпросите от Великденската викторина. Остроумните им текстове изпълниха специално подготвените работни листове за Великден. Традициите и обичаите бяха припомнени с презентация, а за всички имаше малки пакетчета с бонбони.

Откритият двор във филиал Мойет дел Вайес се превърна с работилничката за Великденски яйца в богато украсена градина, където мъничетата от подготвителната група и учениците от 1-10 клас твориха и се забавляваха на воля. На помощ им се притекоха родители и учители, за които щастливите детски усмивки бяха най-големият подарък за празника.

И в Барселона, и в Мойет цареше всеобщо мнение, че изядените козунаци, осигурени от училищното ръководство и Родителския съвет,  са най-вкусните на света.

Още за Великден – в Галерия