Легендата Христо Стоичков ще ни гостува в училище и ще представи книгата си в Барселона

Дългоочакваната премиера на официалната биография на Камата в Барселона ще се състои само ден преди патронния празник на Каталуня „Свети Георги“, който съвпада с Международния ден на книгата, отбелязван с пищни тържества.

По покана на футболния клуб „Барселона“ българските и испанските фенове на Стоичков ще могат да се срещнат с него и да си вземат автограф на 22 април (събота) от 17 до 20 часа в представителния фен магазин на „Барса“, разположен на популярната улица Ла Рамбла.

„Впечатляващите признания на един от най-огнените футболисти в историята“ – така каталунците представят книгата „Христо Стоичков. Историята“. Бестселърът с тираж от 70 000 екземпляра, написан съвместно с Владимир Памуков и издаден от „Софтпрес“, се предлага на испански и английски и е единствената индивидуална биография, изложена в музея и във фен магазините на “Барселона“.

Отново на 22 април, но малко по-рано – от 13 до 14 часа, Христо Стоичков ще посети Българското неделно училище в Барселона „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще разговаря с учениците и техните родители за дългия и труден път към мечтите, за знанието като инструмент за постигане на всички цели, за българския дух и неразривната връзка с родината.

На 23 април (неделя), ден след представянето на „Христо Стоичков. Историята“, легендарният български футболист ще бъде специален гост на мача между „Барселона“ и „Атлетико” на стадион “Камп Ноу“, където Камата е изиграл стотици мачове с фланелката на „Барса“.