Пъстра феерия от детски усмивки и много настроение оцветиха празника за 24 май

Пъстра феерия от детски усмивки, много настроение и вдъхновени изпълнения оцветиха най-българският празник – 24 май, в БНУ „Св.св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес.

Училищното тържество за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност събра в актовата зала на Escola Pía Sant Antoni ученици от всички класове, техни родители, приятели и гости от българската общност в каталунската столица.

След всеучилищния химн „Върви, народе възродени” приветствие към всички присъстващи отправи училищният ръководител Стоянка Колева.  Тя раздаде грамоти на ученици за участието им в различни конкурси и училищни инициативи, след което прочете поздравителен адрес до БНУ „Св. св. Кирил и Методий” от генералния консул на РБългария в Барселона Цветелин Цолов.

Първи на сцената излязоха мъниците от подготвителната група и първокласниците, които демонстрираха пред публиката, че вече са грамотни. Учениците от началния курс ще превъплътиха в любими приказни герои и очароваха присъстващите с песни и народни танци.

Учениците от 5-6 клас четоха кратки откъси от любими произведения, а големите от 7-12 клас представиха есето „24 май” на известния български писател Теодора Димова и презентация на  електронна книга с техни съчинения и есета на тема „Моята българска азбука“.

За празничното настроение допринесоха с изпълнението си на цигулка учителката по музика Ася Насрула, хората на малките танцьори и  на Фолклорна формация „Гергьовден“ към училището.

Същия ден следобед тържеството за Деня на светите братя Крил и Методий събра във филиал Мойет дел Вайес деца и техни родители, които отпразнуваха заедно 24 май.

Още за празника – в Галерия


В навечерието на 24 май получихме поздравителен адрес и от Наталия Михалевска – директор на Дирекция „Образование на българите зад граници и училищна мрежа“ в МОН.

писмо-до-БНУ


НБУ-БАРСЕЛОНА-1