Почетохме Христо Ботев в час по родолюбие

Ден след 2 юни почетохме Христо Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България. Специален час по родолюбие имаше във всички класове от началния, прогимназиалния и горния курс в БНУ „Св.св. Кирил и Методий” в Барселона и филиал Мойет дел Вайес.

Малчуганите написаха собственоръчно в работни листове безсмъртните стихове „Тоз, който падне в бой за свобода –  той ме умира!” и оцветиха образа на гениалния поет и революционер. Децата, включително мъниците от подготвителните групи запомниха, че 2 юни не е празник, а ден за почит и поклон пред саможерствата на борците за освобождението на родината. И че на този ден цяла България застива точно в 12,00 часа с двеминутно мълчание, когато зазвучат сирените в памет на Ботев и загиналите.

С помощта на учителите децата си припомниха важни факти от живота и дейността на поета, публициста и революционера, сбъднал молитвата си да загине за отечеството на връх Вола във Врачанския балкан. Те чуха как звучат неповторимите стихотворения на Ботев, включително на испански език

В 5-12 клас 2 юни беше отбелязан с презентации, мултимедия и интерактивни упражнения.

По-късно часът по родолюбие събра всички деца и във филиала на училището в Мойет дел Вайес.

Още за деня на Ботев – тук

Даниела Щилиянова, 2 клас
Лаура Ферерас и Лора Димитрова от 3 клас