Довиждане училище, здравей ваканция!

Най-очакваният весел и незабравим ден дойде!

На 15 юни бяха последните часове от учебната 2023-2024 г. в подготвителните групи и всички класове от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес. Децата получиха годишните си удостоверения за завършен клас, грамоти за отличен успех и активно участие в училищни инициативи и вече са в лятна ваканция.

Богато украсените стаи посрещнаха с много смях, закачки, весело настроение и искрящи погледи още сутринта нетърпеливите деца. Специално подготвените упражнения и игри завладяха най-малк ите и учениците от 1-4 клас.

Преди да получат своите удостоверения те рисуваха, писаха, запознаха се с Юлия Георгиева, която им представи своята книжка „Истории и приключения от тетрадката на Джули“.

По-големите от прогимназиалния и горния курс видяха на мултимедия „Какво не знаем за България?“, кои най-красиви места могат да посетят през лятото, ако ще почиват с родителите си в родината и как говорят техните връстници. Те бяха започнати и с препоръчителната литература, която трябва да прочетат през лятото.

Учениците от 5-6 клас станаха детективи със специално подготвените работни листове и издирваха исторически обекти, както и кости на динозаври в занимателни образователни игри.

Специално за последния учебен ден беше подредена изложба от проекти на учениците от 7-12 клас, по които те са работили през учебната година в часовете по история и цивилизации, география и икономика.

Тази година изпратихме и една абитуриентка. На кратка церемония в присъствието на техните съученици и родители Силвия Сидова, която е в училището от откриването му преди 15 г., получи удостоверението си и подготвените подаръци. Да осъществи мечтите си й пожелаха училищният ръководител Стоянка Колева и техните учители. Те напомниха на зрелостничката, че вратите на българското училище винаги са отворени за нея.

15 юни беше последен ден в БНУ „Св. св. Кирил и Методий“ и за осмокласниците Жана и Стоян Георгиеви. Те приключват с обучението си на този етап по собствено желание и се явяват на изпит за ниво на владеене на български език към ДЕО на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

По-късно следобед жадуваната ваканция събра на кратко тържество и децата от филиал Мойет дел Вайес.Те също получиха годишните си удостоверения и грамоти за активно участие и отличен успех през изминалата учебна година.

Новата учебна 2024-2025 ще започне на 7 септември.

Весела, незабравима и щура ваканция, скъпи ученици!

Още за празничния ден –тук