Наши ученици спечелиха награди от международния конкурс „Аз съм българче”

Наши ученици спечелиха три награди от ХV международен конкурс на българите по света „Аз съм българче” 2023 г. – Брюксел, Белгия и доказаха, че В БНУ „Св. св. Кирил и Методий” има много талантливи деца. Тази година надпреварата беше посветена на Деня на народните будители и на Европейския ден на езиците.

Седмокласничката Йоана Тернянова е отличена с първо място за музикално-словесно народно творчество във възрастова група 10-14 г. Призът й е за артистичното изпълнение на стихотворението „Завръщането на Васил Левски” от Александър Калчев.

В раздел „Млад фотограф“ Лорена Евгениева от 7 клас има поощрителна награда.

С  „Весело хорце” малките ни танцьори от училищната формация под ръководството на хореографа Венцислав Ангелов пък донесоха втора награда, каквато получават и  децата от начален етап – хор „Българче“, с музикалното си изпълнение за празника на Светите братя Кирил и Методий.

Поздравления за всички тях и учителката ни по музика Ася Насрула!

Според условията на конкурса наградените на първите три места във втория етап в различните категории получават грамоти и медали, които ще бъдат изпратени на адреса на учебното заведение.

Целта на фестивала е да мотивира съхраняването националното самосъзнание, бит и култура, да способства за насърчаването на изучаването на родния език от българите, живеещи в чужбина.