Изпратихме още една стажантка след успешна практика

Изпратихме още една стажантка от Великотърновския универтитет след успешна практика. Зорница Михова практикува за първи път с деца по специалността си „Предучилищна и начална училищна педагогика”  Тя пристигна направо от студентската скамейка, след като успешно взе държавния си изпит. Студентката дойде в Барселона за 2 месеца, но обстановката в БНУ „Св. св. Кирил и Методий”  я очарова и тя успя да удвои престоя си в образователния център.

„Програмата Еразъм + Студентски практики е едно от добрите неща, които се случват в българските училища в чужбина. Днес приключи практиката на една бъдеща българска учителка. Удовлетворението е взаимно. Благодарим ти, Зори, за отдадеността! Успешно дипломиране! Благодарим и на координатора, професор д-р Мариана Мандева от Великотърновския университет! Очакваме още такива ентусиазирани млади хора”, заяви училищният ръководител Стоянка Колева.

Зори обожава да работи с  деца, защото общуването с тях я обогатява и й помага да си отговори на много въпроси, „свързани с нас самите”. „Ние, учителите, градим личностите на бъдещия свят и затова трябва отговорно и съвестно да подходим към това. Душите ни „летят“, когато общуваме с деца. Те са чисти, искрени и невинни създания. И също са учители, процесът на обучение е двустранен. В него не бива да забравяме, че и ние сме били някога деца”, категорична е нашата гостенка.

Зорница решава да прекара стажа си в българското училище в Барселона, защото е идвала вече три пъти в Испания и се чувства прекрасно в тази страна. А и проф. Мандева я уверява, че ще бъде топло посрещната-„като в семейство“ „И не ме подведе! Изключително съм щастлива и благодарна, че отворихте вратите на вашият свят за мен. Училищният ръководител Стоянка Колева също ми съдейства от началото на самия процес. Усетих приятелско и топло отношение”, признава нашата стажантка.

На добър час, Зори! Успех в учителската професия!