Рисунката на наша ученичка е отличена в конкурса „Рицарят в мен”

Рисунката на наша ученичка беше отличена в тазгодишното издание на международния конкурс „Рицарят в мен“. Творбата на талантливата Деа Димитрова Джукева от 3 клас при БНУ „Св. св. „Кирил и Методий“ в Барселона е оценена от компетентно жури сред голямата конкуренция на останалите участници в надпреварата.

„Като председател на журито на международния конкурс за ученическа рисунка – „Рицарят в мен“  днес селектирахме с колегите художници най-добре представилите се деца от България, Испания и Австрия. За нас беше истинско предизвикателство  да изберем най-добрите творби от толкова много участници! Поздравления за всички деца, които участваха в тазгодишния конкурс за рисунка “ Рицарят в мен“!  За пореден път ни беше доста трудно да определим победителите в конкурса, тъй като имаше много достойни творби! На 1 юни в Двореца на децата ще се проведе официалното награждаване на победителите и отлично представилите се млади творци!”, заяви председателят на журито Мария-Маргарита Гетова.

Организатор на Националния конкурс за детски рисунки „Рицарят в мен“ е Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Основната идея на конкурса е възвръщането на такива забравени ценности като уважение и зачитане на достойнството на другите, благородство и взаимопомощ…Но и възвръщане на романтичния дух в нашия живот, блясъка на красивото,  а защо не и вяра във вълшебното.

Браво, Деа!

Пожелаваме ти нови успехи!