Седмица на знанието и духовността за 15-годишнината на нашето училище

Вече можем да четем, да пишем и да разсъждаваме на български език. Познаваме буквите от славянската азбука на светите братя Кирил и Методий – патрон на нашето училище. И чрез просветителство, родолюбие и български дух вече 15 години крачим заедно напред!

Започваме седмицата на знанието и духовността с представяне на някои от работите на наши ученици. В дните до 24 май ще покажем моменти от дейностите в българското училище в Барселона и филиала ни в Мойет дел Вайес.

Имаме чудесни ученици, които под ръководството на своите учители уверено вървят по пътеката на знанието.

ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ

„С буквите започваме другарство – най-добро другарство на света.Те ни водят в приказното царство на четмото и писмеността“. В това се убедиха и нашите първокласници.

3 -4 КЛАС

„Език прекрасен, кой те не ругаи кой те пощади от хули гадки? Вслушал ли се е някой досега в мелодьята на твойте звуци сладки?“Изучават го задълбочено децата от 3 и 4 клас.

5-12 КЛАСИСТОРИЯ И ГЕОГРАФИЯ

Българската история – извор на знания за славното ни минало и повод за национална гордост. В това се обучават възпитаниците на българското училище в Барселона, за да могат да кажат: ‘И ний сме дали нещо на света – на вси славяни книга да четат.“

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

Градивност и последователност в обучението по роден език в българското училище в Барселона
Гимназистите ни отговарят на нравствени въпроси.