Отличиха две наши ученички за участието им в международен онлайн конкурс по четене

Две наши ученички са отличени за участието им в III международен онлайн конкурс по четене на български език за деца от училища в чужбина.

Третокласничката Мария Лаура Ферерас Иванова и Никол Цочева от четвърти клас в БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона получават поощрителни грамоти за четенето на познат и непознат текст. И двете завършиха успешно учебната година и наесен вече са в по-горен клас.

Конкурсът се организира от Българско училище „АзБуки“ в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови“ – Италия, с желанието да продължи традицията и да поощрява четенето на българска детска литература от деца, родени и обучаващи се в училища в чужбина.

Мотивът за провеждането е обединяване на деца от български произход от други държави извън територията на България, както и училища, в които е застъпено обучението по български език.

Журито на конкурса включва преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, както и представител на Сдружение „Общество за култура и съпричастност – Щъркелите“.