Наша абитуриентка е приета за студентка по право във Великотърновския университет

Месец след дипломирането си в БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона наша абитуриентка беше приета за студентка по специалността „Право” във Великотърновския университет. Чудесната новина долетя от нейното семейство, което живее в Каталуния.

Ивайла Доскова вече знае, че „Изборите, които правим, създават живота, който избираме” и с присъщата й проницателност , амбициозност и упоритост осъществи мечтата си да следва в България. Солидната й подготовка по български език и литература, съчетани с логична мисъл и подчертана интелигентност, я насочиха към една от най-предпочитаните професии.

Тази година дванайсетокласничката ни успя да  сертифицира, и то с отличен успех знанията си по български език. Ивайла се яви на изпит онлайн в Департамента за езиково обучение към Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Тя постигна 5,55 на писмения изпит, а на устния получи безапелационна оценка 6,00. Издаденото й свидетелство за ниво на владеене В2 на езика е с общ успех „Отличен 5,65”.

Дали ще стане съдия, прокурор, адвокат или юридически консултант, ще й подскажат шансът и сърцето. Ивайла ще крачи уверено напред, защото знае какво иска и как да го постигне. Тя направи елегантна стъпка нагоре по спиралата на знанието и наесен ще започне да усвоява юридическите науки в старопрестолния град.

Бившият възпитаник на нашето училище Цветомир Генов, когото изпратихме като абитуриент преди две години, вече постигна една от мечтите си. Цецо е студент по архитектура в университета в Жирона.

Браво, Ивайла! Гордеем се с теб!

Успех на академичното поприще!