Духът на Коледа завладя децата в училище

Духът на Коледа  завладя децата в БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес. В подготвителната група и 1-4 клас малчуганите вече очакват кога ще дойде белобрадият старец, нарамил чувала с подаръци,  

Най-нетърпеливите мъници вече написаха писмата си до Дядо Коледа. Сръчни детски ръце подготвят с помощта на педагогическия екип коледна украса и разучават песни, танци и стихотворения.

В часовете се отделя и време за репетиции по сценария на Коледното тържество, което ще събере ученици и родители на 16 декември в училище.

Учениците от 5-12 клас ще припомнят в народни носии българските традиции и обичаи край коледната трапеза за най-светлия християнски празник. Те ще напишат и най-хубавите коледни пожелания в картички, които ще украсят празничната трапеза в домовете им.

Училищното ръководство ще обяви конкурс за най-красива детска рисунка в началния курс, а големите ученици ще се състезават кой ще напише най-добро есе „Моята Коледа”. Творбите ще класира специално жури, а победителите ще получат награди – ваучъри от Abacus.

https://www.facebook.com/groups/114222542294737/posts/2004325639951075/?locale=es_ES

Още за подготовката за Коледа – тук