Мария Габриел връчи наградите на Digital-Teach Blogs BG 2020. Образователният блог на наша колежка е сред отличените

Мария Габриел, еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, връчи на виртуална церемония наградите на Националната класация за дигитален училищен блог Digital-Teach Blogs BG 2020.

Сред отличените учители е и нашата преподавателка по история и география в БНУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Барселона, и филиала му в град Мойет дел Вайес Илиана Илиева Дъбова.

Ето какво каза еврокомисар Маря Габриел в приветствието си:

„Много вълнуваща церемония, на която имах честта и удоволствието виртуално да връча наградите на отличените учители в Националната класация за дигитални учителски блог решения. Благодаря на #EduTechFlag за организирането на този прекрасен конкурс за споделяне на иновативни решения за обучение и преподаване.

Новите цифрови технологии заемат важно място в учебния процес. Те никога няма да могат да заместят преподавателите, но могат да бъдат източник на възможности и решения. Вярвам, че технологиите в ръцете на добре подготвен учител могат да преобразят учебния процес.

Поздравявам от сърце победителите за професионално разработените иновативни блог решения.

• инж. Христо Терзиев в категория „Модерна педагогика и дигитализация“,

• Татяна Видолова в категория „Учителят личност“,

• Лиляна Николова в категория „Общност, култура и символи“,

• Райна Петкова в категория „Идентичност в образователните практики“ и

• Илиана Илиева-Дъбова в категория „Хоризонт в образованието“.

Поздравления и за всички участвали в конкурса учители.

Да бъдеш учител е мисия, признание и осъзната отговорност.

Самото участие в разработки, свързани с дигиталните решения е знак на висок професионализъм, творчески усет и прозорливост. Защото тяхното въздействие далеч надхвърля класната стая и училището, показвайки ни колко важна е силата на знанието и силата на словото.

 Учителите са в основата на нашето настояще и бъдеще. Те са двигателят на това в обществото ни да растат личности, които отстояват мнение, мислят критично и имат ценности. Благодаря им от сърце! „

Пожелаваме вдъхновение и устрем на Илиана Илиева – Дъбова за още много постижения и успехи!