Майка на наша ученичка написа увлекателна книжка за деца

Майка на наша ученичка от филиала на БНУ „Св.св. Корил и Методий” в град Мойет дел Вайес написа книжка за деца. В „Истории за приключения от тетрадката на Джули” Юлия Георгиева е събрала интересни истории от детството си, които разказва увлекателно и разпалва въображението на малките читатели.

 В кратките разкази са описани действителни събития, преплетени с творческото въображение на авторката. Чудесните илюстрации в книжката са на Лилия Петрова – Лулу.

Юлия Георгиева представи „Истории за приключения от тетрадката на Джули” в кратък час по извънкласно четене и предизвика интереса на учениците от 1-11 клас. Тя прочете откъси от разкази, в които чрез героите са описани сладкодумно детските й спомени и преживявания. Някои от тях авторката съхранява с години, преди да й хрумне да ги допише и оформи като книжка.

Майката на петокласничката Емили Георгиева подари няколко екземпляра на училището и обеща да представи книжката и пред учениците в Барселона. „Истории за приключения от тетрадката на Джули” вече е преведена на испански език.