Наши ученици сертифицираха успешно знанията си по български език

Наши ученици сертифицираха успешно знанията си по български език. Осмокласниците Стоян и Жана Георгиеви от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона се явиха на изпит онлайн в Департамента за езиково обучение към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.  

Стоян постигна обща оценка от писмен и устен изпит 5.80, а сестра му Жана – 5.31. Те ще получат свидетелства за ниво на владеене В2 на езика.

Това не е първото предизвикателство, с което се справят тези ученици. Двамата взеха успешно 5 и 6 клас за една година и доказаха, че могат да постигнат всичко с упорство и труд. За съжаление решиха, че ще продължат обучението си в българското училище  до осми клас.

На 15 юни Стоян и Жана получиха последните си годишни удостоверения, в които знанията им по български език и литература, история и цивилизации, география и икономика отново бяха оценени за отличен. Изпратихме ги с много радост и малко тъга, като им пожелахме да не спират да мечтаят и да осъществяват целите си.

Миналата година абитуриентката ни Ивайла Доскова също сертифицира знанията си по български език с отличен успех. Тя вече завършва първи курс по специалността право във Великотърновския университет.

Бившият възпитаник на нашето училище Цветомир Генов, когото също изпратихме като абитуриент преди три години, вече постигна една от мечтите си. Цецо е студент по архитектура в университета в Жирона.

Условията на МОН за сертификат по БЕ можете да прочетете тук