Довиждане училище, здравей ваканция!

Най-очакваният весел и незабравим ден най-после дойде!

На 17 юни бяха последните часове от учебната 2022-2023 г. в подготвителните групи и всички класове от БНУ „Св. св. Кирил и Методий” в Барселона и филиала му в град Мойет дел Вайес. Децата получиха годишните си удостоверения за завършен клас, грамоти за отличен успех и вече са в лятна ваканция.

Богато украсените стаи посрещнаха с много смях, закачки, весело настроение и искрящи погледи още сутринта нетърпеливите деца. Специално поготвените упражнения, игри и оригиналният прочит на текстове „Богатството на езици и култури” завладяха най-малките и учениците от 1-4 клас.

По-големите от прогимназиалния и горния курс видяха на мултимедия кои най-красиви места в България могат да посетят през лятото, ако ще почиват с родителите си в подината. Те бяха започнати и с препоръчителната литература, която трябва да прочетат през лятото.

Тази година изпратихме и две абитуриентки. На кратка церемония в присъствието на техните съученици и родители Десислава Пейчева и Ивайла Доскова получиха удостоверенията си и подготвените подаръци. Да осъществят мечтите си им пожелаха училищният ръководител Стоянка Колева и техните учители. Те напомниха на зрелостничките, че вратите на българското училище винаги са отворени за тях.

По-късно следобед жадуваната ваканция събра на кратко тържество и децата от филиал Мойет дел Вайес.Те също получиха годишните си удостоверения и грамоти за активно участие и отличен успех през изминалата учебна година.

Родителският съвет беше осигурил за всички деа най-вкусните торти!

Новата учебна 2023-2024 ще започне на 9 септември.

Весела, незабравима и щура ваканция, скъпи ученици!

Още за празничния ден – тук

https://www.facebook.com/colegiobulgaro.bcn